Stacks Image 1394996

Biografie

Ruim twintig jaar is Raven actief als beeldhouwer. 

Zijn studie aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten te Antwerpen en de Accademia di Belle Arti di Carrara in Italië hebben bijgedragen aan zijn klassieke scholing. Zoals op de overzichtspagina zichtbaar is, heeft Raven zich gespecialiseerd in figuratief werk.

Al eeuwen worden in Carrara de mooiste witte marmers uit de bergen gezaagd. Deze zeldzame fijne marmer is een van de reden dat beeldhouwers uit de hele wereld zich hier vestigen, om te studeren en werken. Met het opstarten van zijn eigen werkplaats net buiten Carrara had Raven de ruimte om zich zelfstandig verder te ontplooien, werk te maken voor exposities, symposia en als docent mensen op weg te helpen.

Exposities:

- 1994 Giovani Scultori nel Palazzo Alpina, Lugano, Zwitserland

- 1995 Mostra della Pietra Lavorata, Castel S. Nocolo (AR), Italië

- 1995 10 Sculture per la Garfagnana, Lucca, Italië

- 1996 Sotto il Sengo della Croce, Vetralla, Viterbo, Italië

- 1996 Loughi nel Tempo, Aprilia, Italië

- 1996 Mostra della Pietra Lavorata, Castel S. Nocolo (AR), Italië

- 1997 La Città Museo 2, Museo CIvico, Boville Ernica (FR), Italië

- 1999 Kunstzaal de Hoge Hees, Eersel

- 2000 Dutchart, Delft

- 2000 Galerie Utrecht, Utrecht

- 2001 Holland Art Gallery, Eindhoven

- 2002 Waterpoort Art Gallery, Sneek


Symposia:

- 1995 V Symposium International de Sculture sur Pierre, Montbrison, Frankrijk

- 1995 Simposio Internationale per la Sultura, Gorfiliano, Minucciano (LU), Italië

- 1996 II Simposio Internationale di Scultura, Atri (TE), Italië, 3e prijs

- 1997 Incontro con l'Arte a Collecorvino, (PE), Italië

Als vertegenwoordiger van Gelma, producent van steenhouwmachines uit Carrara, kwam Raven in contact met de Beeldhouwwinkel in Scheveningen. Dit jonge bedrijf maakte een sterke groei door als leverancier van beeldhouw-benodigdheden. In de eerste jaren van het nieuwe millenium is Raven daar als vennoot aan de slag gegaan. Zijn ervaring als beeldhouwer kon hij o.a. inzetten bij de in- en verkoop van geschikte stenen in Italië en België. 

De Beeldhouwwinkel heeft zich ontwikkeld tot een breed bedrijf. Naast de verkoop van materialen biedt zij ook atelierruimte voor beeldhouwers en verzorgt zij cursussen. Raven er gaf les in het beeldhouwen in marmer.

Daarnaast ontstond er steeds meer vraag naar beeldhouwwerken voor graf- en gedenkstenen. Als zelfstandig beeldhouwer werkt Raven een deel van deze opdrachten uit in steen. Samen met enkele andere beeldhouwers worden zo de wensen in beelden verwezenlijkt.